CERITA TEGALAN AKHIR PEKAN, Peni Kangen Kang Tabib

- Minggu, 19 September 2021 | 09:23 WIB
Mohammad Ayyub, Sastrawan Tegalan (dok)
Mohammad Ayyub, Sastrawan Tegalan (dok)

TEGAL, AYOTEGAL.COM - Pimen sih angger wong kangen lur ? Kangene' ora baen-baen. Obate' apa jal ? Kudu temon ? Winginen durung suwe kang Tabib nongol pengrasa impene' ketemahan. Eh ! jebul pengin ketemu den Bujang.
" sengit enyong !",batin Peni.

Senajan ana omongan nggawe adem. Jare kapan waktune' kusus temon deweke. Pimen maning kangene' wis tekan telih anjoge' buyar. Peni bisane' ngeleg idu gel ! Sing wis diangen-angen lawas ambyar.
" sengit enyong !" dugale' metu. Tembung kuwe' dadi jambalan deweke' ari kelingan kang Tabib.

Sedina-dina kiye Peni nyambet gawe salah terus. Adang nganti sangit jalaran kurang banyu. Nggoreng tahu,tempe kegesenge'n. Kurang renane' nggawe sambel pedese' ndubila belis. Kake'en cengis. Sampe' Bujang megap-megap. Mane' uga mamprang-mamprang.

Baca Juga: Salut, Grup Musik Bangkutaman Rilis Album Gunakan Kaset Pita

Jare Mane' kayong dudu hawane' dewek. Masak bisa salah kabeh.
" dengaren kowen sih,Pen ! ana apa donge'?",pitakon Mane'.
" maap...maap,Ne", jawabe' mung kaya kuwe tok. Deweke' uga bingung gawean bisa mblandrang kabeh.
" kuwe sih Ne' lawas ora ketemu kang Tabib", Bujang nyela karo cengengesan. Pipi Peni ngemu abang.
" Tabib sapa ?", Mane' penasaran.
" kae lho Ne' sing tau ngirim paket buku go Peni. Uwonge' bagus pisan," jawabe' Bujang. Raine' Peni sangsaya abang. Sakale' senenge' poret tapine' apen-apen dugal maring Bujang. Sandal jepite' mabur nampek raine' Bujang. Dilalah ora kena. Tibane' nang ngisore' kursi. Bujang nyekakak. Kalah isin Peni mlebu kondonge'.

Suara cekakane' Bujang esih krungu tekan kondong. Pancen ora bisa diapusi ning deweke' kangen kang Tabib. Esuk,awan,bengi ngatoni terus.Raine' sing ayem nggawe adem. Ari ngomong alus,empuk gon kuping.Pendeke',laka-lawan kang Tabib.

Baca Juga: PSIS Semarang Pimpin Klasemen Sementara BRI Liga 1

Peni kadang mangmang. Esin demen ora kang Tabib ? Lawas laka kabare'. Ora telpon wa uga ampleng.Ora disangka nongol,wis ngageti,nggawe ati deg-degan. Jebul andon lewat tok. Laka omongan kangen mboran. Sing digoleti Bujang.
" sengit enyong !", maning-maning tembung kiye mbrojol dewek. Cangkeme' dadi kayong wis lesdrek. Lesdrek maksude' wis lanyah atawa otomatis metu dewek.

Nunggu sing durung genah pancen gawe lara ati. Pegawean nunggu sewulan pengrasa wis taun-taunan. Sing ditunggu mbuh lagi apa. Pada karo sing dirasa deweke' apa ora ? mbuh beleh ngarti. Ana pikiran ngawur. Aja-aja wis ana demenan wadon liya. Peni ora wani nerusna perawangane'.

Peni dadi kemutan puisi Tegalerin gaweane' Isti Anah, widadari seka Sitanggal,judule' Demen. Mung wis dirubah nang deweke'.Puisi aliran anyar sastra Tegalan. Isine' 12 larik . Cara nulise' 2-4-2-4.

Baca Juga: Chord Lagu Mencari Alasan by Exist, Lirik : Manis di Bibir Memutar Kata

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN PEKAN INI, Kebiasaan Anyar

Minggu, 17 Oktober 2021 | 11:12 WIB

CERITA TEGALAN AKHIR PEKAN, Bungahe' Poret

Minggu, 26 September 2021 | 14:08 WIB

CERITA TEGALAN AKHIR PEKAN, Peni Kangen Kang Tabib

Minggu, 19 September 2021 | 09:23 WIB

CERITA TEGALAN PEKAN INI, Mbelek Buku Karo Kang Atmo

Minggu, 12 September 2021 | 17:01 WIB

CERITA TEGALAN AKHIR PEKAN, 76 taun Merdeka

Minggu, 5 September 2021 | 14:20 WIB

CERITA TEGALAN, Ngempra

Selasa, 17 Agustus 2021 | 17:12 WIB

CERITA TEGALAN, Luwak Wulune' Embe'

Minggu, 8 Agustus 2021 | 15:58 WIB

CERITA TEGALAN, Berag Tuwa

Jumat, 23 Juli 2021 | 15:53 WIB

[Cerita Tegalan] Mane Mbojo Maning

Minggu, 27 Juni 2021 | 16:07 WIB

[Cerita Tegalan] Kuciwa

Minggu, 20 Juni 2021 | 17:15 WIB

[Cerita Tegalan] Suwung

Minggu, 23 Mei 2021 | 14:43 WIB

[Cerita Tegalan] Wayah Bada

Jumat, 14 Mei 2021 | 15:06 WIB

[Cerita Tegalan] Cerem Kanggo Titenan

Minggu, 2 Mei 2021 | 18:43 WIB

[Cerita Tegalan] UPS Sentral Sastra Tegalan

Sabtu, 17 April 2021 | 15:02 WIB

[Cerita Tegalan] Meh Pasa

Sabtu, 3 April 2021 | 13:31 WIB

[Cerita Tegalan] Wawuh

Minggu, 28 Maret 2021 | 17:09 WIB

[Cerita Tegalan] Eng-engan

Minggu, 21 Maret 2021 | 16:17 WIB

[Cerita Tegalan] Tukaran

Sabtu, 13 Maret 2021 | 15:55 WIB
X