CERITA TEGALAN AKHIR PEKAN, Taman Pancasila

- Minggu, 7 November 2021 | 15:11 WIB
Mohammad Ayyub, Sastrawan Tegalan (dok)
Mohammad Ayyub, Sastrawan Tegalan (dok)

AYOTEGAL.COM - Nembe klakon seki Peni ketekan ponakan seka dusun. Bocah wadon pengin ketemu bibine' sing urip nang kota wis suwe. Umure' durung nyandak 12 taun.

Nang pengangene' kaya apa kota sing bibine' seki manggon. Seliyane' wis moncer sebage' kota dagang,industri,jasa uga kota panganan.

Panganan atawa biasa kasebut kuliner apa bae ana. Sing wis moncer yakuwe sate,pilus,kacang asin, tahu aci,kupat glabed Randugunting. Durung panganan dayoh seka ndi-ndi ora ana tur payu kabeh.

Baca Juga: Update Ketersediaan Darah di PMI Kota Tegal Hari Ini, Stok Menipis

Pancen wong Tegalerin demen kuliner,seneng blanja. Mulane' kotane' urip sedawane' 24 jam.
Ana maning julukan Jepange' Indonesia.

Seliyane' kuwe uga olih julukan kota sastra. Utamane' sastra Tegalan. Bab kiye' pandelengane' wong njaba ari ndeleng kota Bahari. Sebabe' ngrogete' kesenian lan budaya ora tau pati. Oyag terus wit jaman kuna lecit tekan seki. Persise' wong njaba utamane' seniman lan budayawane' njulukane' kota wisata sastra.

Aja takon maning soal terbitan koran wis pirang-pirang. Awit kuna makuna wis ana.Seki jaman digital koran onlen uga wis akeh. Ning kasebut siji turut siji ora cukup selembar rong lembar.

" Apike' ditulis men aja klalen. Eben kowen tambah ilmune' ", omonge' Peni maring ponakane'.

Peni ora sadar crita dawa bab kota sing deweke' manggon maring ponakane'. Kur Jare' ponakane' ora kuwe tok tapine' pengin weruh ukara sing lagi viral yakuwe Taman Pancasila karo Alun-alun. Sing deweke' krungu wis dibuka sawise' kota bibine' mlebu lepel siji.

Baca Juga: Chord dan Lirik Lagu Sampe Tuwek - Denny Caknan, Tenang Rasah Sepaneng

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB

CERITA Tegalan Akhir Pekan, Bada Kaji

Minggu, 10 Juli 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sawangan Batin

Sabtu, 2 Juli 2022 | 16:20 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Nandang Kasmaran

Sabtu, 25 Juni 2022 | 14:19 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Peni Salah Rumangsa

Minggu, 19 Juni 2022 | 15:06 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Bujang Nduwe Gerel

Sabtu, 11 Juni 2022 | 13:56 WIB

CERITA Tegalan Akhir Pekan, Batuk Klimis (2)

Sabtu, 4 Juni 2022 | 16:18 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Batuk Klimis (1)

Sabtu, 28 Mei 2022 | 18:45 WIB
X