CERITA TEGALAN AKHIR PEKAN, Peni Trima Lamaran (Pungkasan)

- Minggu, 20 Maret 2022 | 20:47 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Wayah mene jagad esih mbesengut bae'. Sakale' ora udan tapine' ora enak disawang.Pancen kadang udan kadang ora tetep bae jagad dayike' ora nyenengi. Arane' be lagi musim. Wulan-wulan kiye' wis jamak wayah udan. Ning ora udan mesti mendung.

Srengengene' esih umpetan. Nglodod pisan kala kur sedelat. Bar kuwe ngumpet maning gon peturone'. Kadang nggawe' juwet wong sing arep umbah-umbah. Kuwatir jemuran ora bisa garing.Kayadene' Mane' kumbahan ngedeprok nang tempat cucian pirang-pirang.

Ditinggal Peni sedina nggawe' sutris. Kumbahan ora keurus. Apa maning adang,masak ora kesait. Selama Peni laka ora masak. Paling pol adang sega lawuhe' tuku.Adong esuk kepaksa tuku sarapan.Pengine' Mane' Peni age-age balik.Janjine' dina kiye' teka,pikir Mane'.

Baca Juga: Cara LPS Sosialisasikan Menabung Aman di Bank, Pentaskan Sinema Wayang Dalang Tegal Ki Haryo

Mulane' wis tekan jam pitu punjul Mane' betah gon umah. Bujang asale' eram uga. Kur seki paham wong mau esuk kon maring kios. Nyampekna pesen maring yu Siwen,bakul godong,tangga dodolan yen Mane' bukane' rada awan. Maksude' mbokan langganan-langganan Mane' paďa takon.

"Ana apa sih Jang dengaren nemen,"takone' yu Siwen.
" mbuh yu enyong ora paham",jawabe' Bujang.

Bar kuwe Bujang giras balik umah.Mane' esih njagong nang ruang dayoh. Kaya ana sing ditunggu,pikire' Bujang. Ora suwe ana suara becak mlebu latar umah. Age' age Mane' nglodod.Jebul Peni teka. Sing ditunggu-tunggu bener anjog ora blenjani.Sakale' rewang soal janji selalu tepat.

Peni mudun seka becak. Nyangking tas karo kresek ireng loro isine' dukuh karo rambutan. Bujang weruh langsung giras ngrewangi nggawa. Mbuh sebab niat mbantu repote' Peni apa ngincer kresek irenge' ? mbuhlah. Sing ngerti atine' Bujang gel !

Mane' sih ora urus panganan. Gagian nggandeng Peni mlebu pengin olih-olih crita seka balik kampung.Pengrasa gon sawangan wong tuwa ana bab sing Mane' kuwatir. Aja- aja ana sing nglamar.Ya,dasare' ana kekarep gon ati cilik Mane' pengin njodohna karo Bujang.Najan Mane' paham Peni wis nduwe' gerel.

Baca Juga: Tega, Seorang Ibu Gorok 3 Anak Kandung di Brebes, Satu Meninggal

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB

CERITA Tegalan Akhir Pekan, Bada Kaji

Minggu, 10 Juli 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sawangan Batin

Sabtu, 2 Juli 2022 | 16:20 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Nandang Kasmaran

Sabtu, 25 Juni 2022 | 14:19 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Peni Salah Rumangsa

Minggu, 19 Juni 2022 | 15:06 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Bujang Nduwe Gerel

Sabtu, 11 Juni 2022 | 13:56 WIB

CERITA Tegalan Akhir Pekan, Batuk Klimis (2)

Sabtu, 4 Juni 2022 | 16:18 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Batuk Klimis (1)

Sabtu, 28 Mei 2022 | 18:45 WIB
X