CERITA Tegalan Akhir Pekan, Batuk Klimis (2)

- Sabtu, 4 Juni 2022 | 16:18 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Peni uga ngrasakna didemeni Marwoto. Wayah bocahan jaman sekolahan Esempe.Bocah wadon sapa len ora sir ketemu bocah bagus. Sampe' anjoge' didemeni sapa sing pan kolu nolak ? Orabada Peni ora bisa nolak ditaksir Marwoto.

Sebab, deweke' uga ana sir ya gatuk.Bocah sing bagus dewek nang kelase', malah kabare' sesekolahan laka lawan. Pantes bae kegawa wateke' nganti seki. Rumangsa wong paling bagus dewek kabeh wong wadon karepe' didemeni,kejaba Peni.

Nang kene' kyeh Marwoto kena tulahe' dewek. Ndean pikire' ,ndisit pernah tau gatuk dadi langsung tembak bae gen gelem. Pengrasane' wong bocah egin dewekan tolih Manene' pengine' age-age Peni mbojo. Kayadene' kejedor watu gede Marwoto akhire' sadar Peni seki dudu bocah mbiyen.

Baca Juga: 6 Kuliner Khas Tegal yang Punya Nama Unik dan Legendaris, Mulai Rujak Teplak hingga Glotak

Urip suwe gon kota ndadekna pikiran deweke' tambah jembar. Kota menei pengalaman urip maring deweke' ketemu pirang-pirang watek menungsa.

Peni sangsaya mateng pribadine' dijojrot penguripan nang kota. Kota sing kasebute' kayadene' Melting Pot yakuwe pribasan Kwali tempat kumpule' uwong seka ngdi paran karo isi endase' sing macem-macem wateke'. Gadi deweke' tambah paham siji turut siji watek menungsa sing becik lan sing ala.Ana sing jujur blakasuta ana modele' apen-apen apik jebul tukang apus.Pendeke',Peni paham macem-macem polah menungsa.

Sejen maning critane' kanca-kancane' Bujang sing akehe' Seniman. Bujang kuwe anake' Mane' majikane' Peni. Rata-rata uwonge' jujur apa anane'. Mulane' deweke' kesengsem kamben kang Tabib yakuwe sebab bab blakasutane'. Tampilane' ora digawe-gawe,ngomong uga seanane' zong umbruse'. Tolih sing penting pinter nggawe puisi ndadekna deweke' tambah kesengsem. Pengrasa ati sing garing dumakrasane' kayong dadi teles,adem.

Selugune' kanggo Peni ora patia mikir dunya misal kudu sugih,nduwe pangkat lan liyane'. Asal gelem remojong anteb-enteng disangga bareng. Barang anteb direwangi barang enteng dijunjung wong loroan.Bagus-ayu umure' sedelat menko gen bosen. Mung ajibe' karo kang Tabib Peni ora tau ketemu bosen. Pancen nyengiti ari suwe ora katon laka kabar babar blas. Tapine' angger ketemu ndadak dugale' ilang,nyawange' ora bosen-bosen. Pengine' aja pisahan maning,lengket terus kaya prangko.

Baca Juga: INFO Haji, Kemenag Kabupaten Tegal Berangkatkan 508 Calhaj Mulai 18 Juni 2022

Nang kene Marwoto durung ngarti yen Peni wis nduwe gerel.Apa maning Marwoto Manene' dewek kosih seki durung dinei ngarti. Sebabe' esih gerelan durung ana suara kang Tabib arep nglamar.Senajan Manene' sering takon Peni njawabe' dipur mesem. Sawetara deweke' pengin nikmati apa anane.
"Apa anjoge' menko," pikire'. Ora pan maksa-maksa kang Tabib.Dilakoni bae sak-emohe karo bareng dijaga,dirawat men ngraket.Nggatol kenceng ora kosih pedot..ehm.." Peni mesem dewek.

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB

CERITA Tegalan Akhir Pekan, Bada Kaji

Minggu, 10 Juli 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sawangan Batin

Sabtu, 2 Juli 2022 | 16:20 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Nandang Kasmaran

Sabtu, 25 Juni 2022 | 14:19 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Peni Salah Rumangsa

Minggu, 19 Juni 2022 | 15:06 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Bujang Nduwe Gerel

Sabtu, 11 Juni 2022 | 13:56 WIB

CERITA Tegalan Akhir Pekan, Batuk Klimis (2)

Sabtu, 4 Juni 2022 | 16:18 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Batuk Klimis (1)

Sabtu, 28 Mei 2022 | 18:45 WIB
X