CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Bujang Nduwe Gerel

- Sabtu, 11 Juni 2022 | 13:56 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Kayong ora nyana bocah delenge' meneng ora patia urusan wong wadon jebul nduwe gerel. Seki ana wong wadon wira-wiri maring umahe' Bujang.Uwonge' egin enom,jilbaban,kulite putih mulus tur adong ngomong alus. Persis Priyayen sing paham unggah-ungguh ari mertamu.

Erame' Peni bocah wadone' sapa bisa kosih kesengsem maring deweke. Wong bocahe' katon lecek,rambute' gondrong seringe' dikuncir.Asline' tah bagus moniya kulite' coklat kaya umume' wong kene' sawo mateng. Dasare' ora tau ngrawat awak dadi katon lecek, disawang beleh enak beleh acan.

Ndean baguse' turunan seka bapane'. Arane' bocah ora adoh duplikate' wong tuwane'. Dedeg pengadege' memper bapane' ndeleng duwure'. Ari rai kayong kegawa Mane,putih resik. Maklum bae Peni weruh jeroane' Bujang wong sing ngladeni wit jaman bocahan.

Baca Juga: 5 Film Populer Tayang Serentak di Bioskop Tegal, Sabtu 11 Juni 2022, Berikut Jam Tayangnya

Barang tambah kaplak sangsaya bagus. Mung sayange' bocah males tolih balane' batir Seniman. Mbuh kuwe' kayong wis dadi adate' ari Seniman akehe' lecek. Rambut gondrong,clana suwek,nganggo pakeane' nyentrik. Pokoke' eben katon nyentrik sandangane' nganeh-nganehi.

Jare wong kanda kuwe selugune' ngawur bin ngablu. Ora mesti kudu kaya kuwe. Akeh contoh liyane' sing resik lan tata temata enak disawang. Sebut bae mbiyen ana buya Hamka ning seki ana Taufik Ismail malah ana yai Bisri Mustofa lan liyane'. Wong Seniman kuwe sawiji profesi dadi arane' surat nang Al Qur'an. Mlebune' profesi pentolan alias laka-laka.

Mulane' ari Peni ngomong pancen sebaene' ora dikurangi ora diluwihi. Dudu maksude' ngalem awake' dewek ning kanda seki Bujang katon klimis. Rambut gondrong ben bae asal tata model kunciran mbuh apa tapine' enak disawang.Ora ketang sependak pingdo kramasan. Dadi rambut katon kinclong,gampang disisir tur ambune' wangi.

Anane' wong wadon wira-wiri ketemu deweke' tambah mene' tampilane' saya klimis. Bujang seki sering ngaca dewek yen tampilan wis pantes beleh ? Kususe' ning kanca wadone' arep dolan. Arane' ngajeni awake' dewek men sawangane' katon pantes. Seniman ya seniman tetep bae kudu nyandang sebaene'. Setitike' seorane' melu niru kang Taufik Ismail.

Baca Juga: Jadwal Nonton Bioskop Tegal Hari Ini Sabtu 11 Juni 2022, Banyak Film Menarik di Akhir Pekan

Mung sing dadi erame' maning ari bocah wadon kuwe mertamu Peni ndadak sewot. Pengine' age-age balik. Ndilalah ari dolan bisa suwe nemen nganti rong jam luwih. Mbuh sing dimercekani apa bisa katon luget. Apa maning ana cekakak-cekikik sewote' Peni nambah-nambah.Kayong beleh rela adene' gluwehan karo wong wadon liya.

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB
X