CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Peni Salah Rumangsa

- Minggu, 19 Juni 2022 | 15:06 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Sedina muput Peni ngrasakena kuciwa seporet-poret .Rasa rumangsa sing ora sebaene'. Pimen jal ora kuciwa yen deweke' salah rumangsa. Bocah wadon sing nggawe atine panas jebul kekancanan gel karo Bujang.Laka arti liya kejaba bocah lagi demen sastra Tegalan.

Saben pendak Ahad wira-wiri maring umah. Sebabe' pengin ngarti bab Sastra Tegalan. Kabare' mahasiswi arep nggawe skripsi kanggo unggah--unggahan.Bujang salah sijine' narasumber seliyane' kang Tabib uga batir Sastrawan liyane'. Mung dengaren kasebut aran kang Tabib laka sir acan. Kayong tanda-tanda bahaya kyeh ?, Peni mbatin.

" mbuhlah ", pikire. Kayong keder digawe dewek. "Esih demen ora sih enyong ?", pikire' maning. Atine' Peni tarung dewek antara kang Tabib lan Bujang,majikane'. Rasa sing ujug-ujug numul gon atine' Peni.Numul dewek tanpa dijaluk. Tambah ditahan sangsaya mencingis kayadene' tanduran disirami banyu. Suwe-suwe tukul.

Baca Juga: Kabar Baik, Biotek Farmasi Akan Bangun Pabrik di Brebes

Pancen sih rasa sayange' maring kang Tabib esih ajeg. Mung sangsaya mene uga ana rasa sayang maring juragan enom. Dudu rasa sayang rewang maring majikan. Ora liya hubungan bab gawean tapine' rasa sayang wong loro,antara wong wadon maring wong lanang.
"Edan ah !,gremeng Peni nang ati.

Bab kuwe' gon Peni aja kosih terus mencingis tambah tukul.Kayong dipikir beleh rumangsani ari deweke' kuwe sapa.Iya ari den Bujang uga ana rasa demen maring deweke'. Peni ora wani mikir adoh bati lara ati. Ning pancen nasibe' deweke jebul demen ben bae disimpen kanggo awake' dewek. Dadi rahasia atine'.

Deweke ora kepengin apus asmara najan Bujang kadang luwih perhatian. Dudu perhatian biasa alias ora kaya biasane'. Seorane' ari nyawang deweke suwe kosih ora kedep. Deweke bisa ngrasakena sawangan biasa karo sawangan ana rasa krenteg. Wis ora kepetung Peni mergoki ora sengaja.

Kedaden-kedaden kuwe menei tanda kanggo Peni.Sung yakin juragane' asli seneng. Pancen sih durung tau nyuara ngomong sayang misale'. Atawa enyong demen kowen . Sing genah basa awak wis nei tanda yen ora bisa mbodoni. Monia cangkem durung nyuara tapine' ora bisa mukir ning sebenere' pada demene'. Mung tibane' wong loro pada bae isine'.

Baca Juga: LIRIK lagu Joko Tingkir Ngombe Dawet - Sasya Arkhisna, Jo Dipikir Marai Mumet

Siji isin rumangsa dudu kelase kur batur wong gajian. Kayong beleh pantes nyanding njagong jejer nang kuwaden. Sijine' isin maring kancane' dewek kayong ora rumangsa mbiyen sing ngenalaken. Masa iya kolon arep nyrimpungi sing mburi. Mending luru gerel dewek tolih laka beban,merdeka !
Iya tah iya", pikire' Bujang.

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ngatoni

Minggu, 4 Desember 2022 | 19:23 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik

Minggu, 27 November 2022 | 17:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB
X