CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Nandang Kasmaran

- Sabtu, 25 Juni 2022 | 14:19 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Kaya kiye' rasane' ari wong nandang kasmaran. Mata merem tapine' ora bisa turu. Pikiran klayaban maring ndi ora akhire' balik maning maring gambar wong wadon. Sapa maning ning dudu wong wadon sing diimpen-impen ? Njelehine' tekane' ora emut waktu,slonang-slonong karepe' dewek.

Wong wadon sing gal dina nongol nang pasuryane'. Ora lagi mangan,lagi adus,arep turu malah wayah sholat.Sampe-sampe sholat ora bisa khusu'. Eseme' karo dekik pipine' sing gawe ngatoni. Ngatoni seporet-poret ora bisa dilangna.

Mung ajibe' ning ketemu ora wani ngomong. Cangkeme' ndadak cep klakep kaya wong begu .Bisane'cengar-cengar laka suara acan. Pengrasa ari laka uwonge' pan diomong akeh pisan. Barang ketemu uwonge' semangat ngomonge' buyar kabeh. Najan tetep bae' senenge' poret pengine' aja age'-age' pisahan.

Baca Juga: Jadwal Nonton Film Bioskop CGV Transmart Tegal Akhir Pekan, Sabtu 25 Juni 2022

Sebenere' wong wadone' ora adoh-adoh esih batir seumah. Asal karep selugune' akeh cara men bisa temon. Bisa bae nganggo akal-akalan contone' apen-apen kon mberesi kondong.Atawa dikon nggawe wedang kamben cemilane' sisan. Ari wani maning yakuwe' yahuna mriyang mbuhapa.

Eben dikanda apus-apus pan pora sing penting maksude' kasil. Bisa nyawang sakemenge',bisa ngrasakna alus tangane'. Biasane' wong lanang akeh akal buluse' pimen cara nggombali wong wadon sing demeni.Soal deweke seneng mbuh ora kuwe urusan menko. Ning ketemu pada bae' seneng ya disyukuri.

Mung kanggo Bujang laka potongan pinter nggombal. Melune' esih polos tomo durung ana pengalaman blas. Apa maning sing didemeni rewange' dewek. Mbuh sebab apa deweke' ana sir maring Peni. Pirang-pirang kanca wadon laka rasa acan seliyane' kancanan.

Anane' Winarni mahasiswi sing nggawe skripsi ya kur batir ngobrol.Ora liya luget,rahat bab Sastra Tegalan. Kadang gluwehan nganti mateng cekakak-cekikik laka bekase'. Maksude' ora kosih demen senajan wonge' ayu,kulite' putih tur mulus jilbaban pisan. Salah sijine' pengangen deweke' ari nduwe bojo mbesuk.

Pancen Bujang ora pengin gede rumangsa kadiran majikan. Sing deweke' entong uteke' iloken iya ndemeni rewange' dewek kaya laka wong wadon liya ?,pikire. Ora papa asal kowen uga demen. Wong demen kuwe ora ndeleng sapa-sapa. Bisa kanca dolan,batir sekolah,bisa sedulur sebrayah. Bisa bae sing jare ora mungkin,sing kowen seki ngrasakena,jare suara liya gon atine'.

Baca Juga: Bakti Religi Polres Tegal Sasar 5 Tempat Ibadah, Peringati HUT Ke 76 Bhayangkara

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB
X