CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sawangan Batin

- Sabtu, 2 Juli 2022 | 16:20 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Ning wong tuwa kanda sawangan batin akehe' cespleng. Maksude' akeh benere' ketimbang mleset. Senajan ora mlebu utek sebab ora katon mata. Tapine' bisa dirasakan nang batin. Mulane' kasebut lair sebab barang sing katon sewalike' batin barang ora katon.

Sebenere' sapa bae bisa ora wong tuwa, bocah enom. Mung ning wong tuwa ndean wis akeh mangan uyah dadi sawangan batin luwih tokcer. Apa maning golongan Mane' biasane' luwih mandi. Tembung mandi pada bae jos alias tokcer. Mulane' ana ujaran ridhone' Pengeran apa jare ridhone' Mane'.

Kayadene' Mane' nyawang bocah loro. Bujang anake' dewek karo Peni sing dadi rewange'. Asline' bocah loro pada demene' kur ora wani dikatokena. Esih pada isine'. Bocah lanang meneng-meneng plirak-plirik orabada sing wadon.
Ari laka bocahe' nggoleti tapi ning ditakoni urusan apa ndadak mingkem.

Baca Juga: KULINER KHAS TEGAL, Resep Praktis Masak Nasi Lengko yang Enak, Bisa Bikin Sendiri di Rumah

Kaya wong tuwa tah wis paham lelakune' bocah. Kayong pan saben dina mergoki kelakuan bocah loro. Mung bae kanggo Mane' pengin nonton ndisit. Sampeken pada wani ngomong dewek beleh ? Lugune' ndeleng basa awak wis kewaca asline' pada sire'. Bocah loro ya ngarti nemen kur pada apen-apen.

Kudune' bocah lanang sit sing wani miwiti ngomong. Ari bocah wadon sifate' nunggu najan ana sing wani miwiti tapine' jarang. Sebabe' ora pantes dianggepe' pamali. Pribasan kayong laka regane' kaya barang ketengan. Melune' apa jare kebiasaan nang masyarakat sing jenenge' tata krama atawa adab.

Tapine' nganti sependak tekan wulanan durung katon tanda-tanda acan. Ari kanda ngomong luget bocah loro tah sering. Kadang karo sawang-sawangan sedelat mboran bar kuwe ngguyu bareng. Ora wani nyrempet omongan demen-demenan. Ning arep mere'k omongan mono ndadak ganti omongan.

Ora sranta maning ndeleng kaya kuwe Mane' juwet. Anak lanang ndadak mlepes kaya krupuk kesiram banyu.

Baca Juga: Jadwal Film Bioskop CGV Transmart Tegal Akhir Pekan, Sabtu 2 Juli 2022

" Bocah lanang ka kemayu. Kari ngomong demen ora wani. Mumpung loroan nunggu apa maning", Mane' ngromed dewek rada ewoh. Deweke' dadi kemutan kang Marto. Bisane' trenggele' ora nurun maring anak kur siji-sijine'. Tembung trenggel maksude' asal bat-bet waninan mbok salah urusan keri.

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB
X