CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

- Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Ari wong lagi keder pancen laka padane'. Tibane' musmet digawe dewek. Pan crita karo sapa kayong bingung. Tolih sing pan dicritakena kuwe ukara ati. Kadang nang kene kyeh prelune' jakwir perek alias jakwir cetem. Kanca sing bisa kanggo gendu-gendu rasa,curhatan.

Wis dadi wong kota sampe' luyuten Peni durung ketemu sing arane' kanca-perek. Jakwire' ora liya Bujang majikane' dewek. Sakale' beda status tapine' bener-bener laka jarak. Orabada kaya rong kanca batir ngobrol sampe' luged. Adong wis kaya kuwe katon laka juragan laka rewang.

Tapine' nang bab kiye' ora mungkin crita Bujang. Kamben kang Tabib sih ? pada bae ngurubena wangwa pada panase'. Kayadene' diiris-iris wilad perihe' njarem.
Kamben wong loro beleh mungkin Peni wani crita. Seliyane' bakal perang Bakyak
pada bae ngraupi barang najis maring raine' dewek.

Baca Juga: LIRIK Teh Poci Gula Batu, Lagu Tegalan Legendaris Era 70-an

" Duh Gusti,urip bisa kaya kiye' nemen," pikire'.
" Cintrong...cintrong...gawe' seneng...gawe' mumet." Peni narik ambekan karo tiba nglabruk gon Peturon. Matane' kiyep-kiyep ora bisa merem. Sepisan merem tetep bae ukara kuwe' ngatoni. Antarane' Bujang karo kang Tabib.

Kang Tabib bisa dikanda rasa demene' kaping siji alias cinta pertama. Ari Bujang kanca-batir merceka soal apa bae' bisa rahat,luged.Ora nyana jebul dadi pada demene' senajan lon-lon ora krasa. Nang ati lorone' ana sir ora disadari ngembang gon atine'.

Pancen tekane' cinta kadang ora keduga uga bisa ujug-ujug. Yakuwe' kadang asale' batir dolan,sering mlaku bareng. Suwe-suwe lawas pisan ora katon bisa ngatoni,kayong kelangan.Kelangan omongane',eseme', uga karo gaya mlakune' lan liyane'.Kadang nang walik lugede' ngomong bisa bae' cinta wis mencingis.

Bisa bae meneng-menengan ora krasa jebul njiret,ngraket ora bisa ilang. Ora ketemu sedelat ndadak kangen.
Pengine' temon ning bisaha aja pisahan.Tolih adong wis ketemu ndadak begu arep ngomong apa bingung. Bener wong ngomong cinta kuwe' picek. Ora wong pinter wong bodo pada bae'.

Kaya seki Peni lagi ngalami keder bisa kosih demen wong loro. Pan wadul maring sapa laka sing diwaduli. Pan milih sing ndi kedere' tambah-tambah. Lorone' pada apik lelakune' ora gawe' mrina.Kang Tabib wong kalem laka omonge' ari nggawe puisi sampe nunjlem gon ati. Kesane' jero nemen ora ilang kosih seprene'.

Sijine' maning majikan tapine' ora nganggep rewang. Wis kaya brayah dewek. Bisa jejagongan medang bareng, merceka bareng. Seringe' suwe ora krasa sampe' jam-jaman. Ari ngangkon nganggo tata temata ora dumeh juragan. Mung adong dandan gel kadang sekarepe' dewek.

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB

CERITA Tegalan Akhir Pekan, Bada Kaji

Minggu, 10 Juli 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sawangan Batin

Sabtu, 2 Juli 2022 | 16:20 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Nandang Kasmaran

Sabtu, 25 Juni 2022 | 14:19 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Peni Salah Rumangsa

Minggu, 19 Juni 2022 | 15:06 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Bujang Nduwe Gerel

Sabtu, 11 Juni 2022 | 13:56 WIB

CERITA Tegalan Akhir Pekan, Batuk Klimis (2)

Sabtu, 4 Juni 2022 | 16:18 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Batuk Klimis (1)

Sabtu, 28 Mei 2022 | 18:45 WIB
X