CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

- Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Impen tah pancen bener ora jare adol ndean. Arane' kembange' wong turu. Ana impen sing medeni ndadekena keringete'n. Uga ana impen nggawe' bungah. Ning bisakha ngulang maning alias ketemu impen sing pada karo sedurunge'. Maksude' bolak-balik metu maning.

Mbuh kuwe' impen olih waledan apa ketemu wong wadon ayu gelem digereli.
Karepe' sih dadi kasunyatan ora kur impen tok ! Jare wong kanda impen bisa menei tanda-tanda. Kayadene' dipatuk ula tanda pan ketemu jodo. Ana maning nyiduki tahok jare tanda pan olih duit gedean. Tembung tahok maksude' kotoran menungsa.

Bener apa ora apa jarene' kari soal percaya apa ora percaya. Percaya nemen aja kosih menko kuciwa. Ora percaya ya aja nemen-nemen. Anggep bae penanda gel sebab ana sing luwih Kuasa.Yakuwe' Gusti Pengeran sing ngatur sekabehane'. Kuwe bab sing enyong sampeyan kabeh kudu percaya seporete'.

Baca Juga: Jadwal Film Bioskop CGV Transmart Tegal Akhir Pekan, Sabtu 23 Juli 2022, Masih Tayang Ivanna

Tolih ari impen dadi kasunyatan melune' bagja nemen. Kudu disyukuri wong rekene' arang-arang. Ora kabeh uwong bisa ngranapi. Etungane' siji kelawan sewu ndean. Pancen kusus kabeh nabi impene' akeh benere'. Ning kaya dewek kelebone akehe' kur kembang turu.

Tapine' sapa nyana impene' Peni dadi ketemahan. Impen mlaku-mlaku nang Kairo Mesir kelakon. Negeri kasebute' negeri Piramida. Kaline' moncer arane' kali Nil mulane' ana Jaran uga arane' jaran Nil.Mbuh kuwe' uripe' perek seka kali Nil apa sabahe' gon kali Nil Peni durung patia paham.

Ndean sepupune' Peni sing wis luyuten urip nang Kairo paham. Deweke' ora ngira bisa anjog tekan Mesir gegara anak bulike'. Peni nembe ngarti yen bulik seka Manene' wis urip suwe nang Kairo Mesir. Seki kebeneran anak wadone' gelem nerusena urip nang negeri Mesir awit esih bocahan.

Ndilalah olih majikan loman nemen. Anggepe' wis kaya brayah dewek. Ora pengin luruh rewang liya kejaba bulike' Peni sakturunane'. Kemuten Peni, kakang sepupune' sing lawas ora ketemu akhire' dijak maring Mesir. Mumpung deweke' pulkam arane' candak-cekel sisan..Tolih wis poyan majikane' yen balikan kiye' nggawa brayahe'.

Baca Juga: Chord dan Lirik Lagu Ojo Dibandingke - Denny Caknan ft Abah Lala, Saing-saingke Yo Mesti Kalah

Peni dewek asale' bingung wong wis dadi rewang Mane' lawas. Mulane' ora wani terus terang kapan deweke' pan dijak adi sepupune' maring Mesir. Kuwatir ora olih Mane' ngomonge' sepupune' seka Mesir teka pengin temon. Malah Bujang dewek melu nyurung ngolihi.

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB

CERITA Tegalan Akhir Pekan, Bada Kaji

Minggu, 10 Juli 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sawangan Batin

Sabtu, 2 Juli 2022 | 16:20 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Nandang Kasmaran

Sabtu, 25 Juni 2022 | 14:19 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Peni Salah Rumangsa

Minggu, 19 Juni 2022 | 15:06 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Bujang Nduwe Gerel

Sabtu, 11 Juni 2022 | 13:56 WIB

CERITA Tegalan Akhir Pekan, Batuk Klimis (2)

Sabtu, 4 Juni 2022 | 16:18 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Batuk Klimis (1)

Sabtu, 28 Mei 2022 | 18:45 WIB
X