CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

- Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Pegawean paling nyengiti ora liya pegawean nunggu. Katone' sedelat ngomonge' sepuluh limalas menit jebul pengrasa kayong jam-jaman. Suka genah mlaku-mlaku mbuhapa apa maca koran. Apa dolanan hape nonton pidio lucu bisa nyekakak.

Wayah sarapan esuk Mane' mangane' kupat bongkok wis tatas kit mau. Nginunge' wedang teh manis esih separo gelas. Sendoke' wis diwalik jare tanda ora tanduk. Tapine' Mane' egin anteng njongkot nang meja mangan. Raine' ngadep ngarep mentelengi lawang ngarep.

Kayong ana sing ditunggu mulane ora age-age menyat. Kahanan nglangut. Sepi njaring. Sing ana suara tipi nyiarna brita esuk. Suarane' cilik mung ceta. Ora suwe' Mane' narik ambekan lan ngelosena ambekane' karo mujar,

Baca Juga: 3 Bioskop Tegal Masih Putar Film Pengabdi Setan 2 : Communion di Akhir Pekan, Berikut Jadwal dan Sinopsisnya

" Bocah ngomonge' telung dina kiye' enggal sependak durung katon congore'.
Kayong ora biasa Peni ngaret waktu. Bocah paling jempolan nyekeli janji ora tau sengso. Kadingaren ana apa yah ? Mriyang ?". Mane' glendengan dewek nang ati.

" Pancen sih sepupune' seka Mesir teka. Apa kangene' durung tutug dadi dipolaken. Ndean dijak mlaku-mlaku apa ? Sekrungu Mane' sepupune' Peni wis ngendon nang Mesir awit bocahan. Wajar taunan nembe ketemu kangene' jan poret sampe klalen janji karo enyong". Akhire' Mane' mesem dewek karo ngomong bebungah maring awake' dewek.
" Moga-moga sedina-rong dina kiye' katon congore. Nyong wis kangen masakane'. Ora sadar endase' gedeg-gedeg.

Bujang weruh kaya kuwe ndadak takon,
" Ana apa,Ne' kadingaren durung maring kios ? Nunggu sapa ? Peni ?".
" Iya Jang. Wis meh sependak durung ana kabare'. Ora tau-taune' bocah kaya kuwe. Biasane' nyekeli waktu ora tau ngaret. Apa klalen wong ketekan sedulur seka Mesir ? Hura-hurane' nganti lempoh ndean kosih maring nyong be klalen,Jang," jawab Mane'

" Mbokan mriyang sih Ne'....sapa weruh ?....parani bae' ? ",semaure' Bujang.Selugune' kanggo Bujang ana rasa kangen uga. Ning kanda marani kuwe kur basa kelah tok !
" iya yah sapa weruh ?....menko wis ditunggu sependak sisan,Jang." Mane' ujug-ujug kayong krasa bungah. Beneran wis, suwe ora dolan maring umah rewange' nang Bojong. Idep-idep apa sisan bae' tilik Manene' Peni.

Baca Juga: Miris, Kekerasan Seksual di Kabupaten Tegal Tertinggi No 3 di Jawa Tengah, Ibarat Gunung Es

Seki wong loro nembe krasa lakane' Peni  ngatoni sekabehane'. Wayah esuk-esuk wis gusrek nang pawon. Pragat langsung beberes umah jogan men katon resik disawang adem.Bar kuwe' ngater jatah sarapan Mane' maring kios. Ora keri kepreluane' Bujang diberesi;medang, sarapan uga liyane'. Adus ? tah adus dewek wong wis kaplak.

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB

CERITA Tegalan Akhir Pekan, Bada Kaji

Minggu, 10 Juli 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sawangan Batin

Sabtu, 2 Juli 2022 | 16:20 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Nandang Kasmaran

Sabtu, 25 Juni 2022 | 14:19 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Peni Salah Rumangsa

Minggu, 19 Juni 2022 | 15:06 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Bujang Nduwe Gerel

Sabtu, 11 Juni 2022 | 13:56 WIB

CERITA Tegalan Akhir Pekan, Batuk Klimis (2)

Sabtu, 4 Juni 2022 | 16:18 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Batuk Klimis (1)

Sabtu, 28 Mei 2022 | 18:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sawalan

Minggu, 8 Mei 2022 | 15:37 WIB

Lebaran Kwe Jare wong Tegal Bada

Selasa, 3 Mei 2022 | 17:37 WIB

CERITA TEGALAN Edisi Lebaran 2022, Mane' Badanan

Sabtu, 30 April 2022 | 21:26 WIB

CERITA TEGALAN AKHIR PEKAN, Peni olih Pulkam

Minggu, 24 April 2022 | 21:13 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Men Ketemu Bada

Sabtu, 16 April 2022 | 21:18 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Gara-Gara Bujang

Minggu, 10 April 2022 | 15:25 WIB

CERITA TEGALAN AKHIR PEKAN, Mane' Getun

Minggu, 27 Maret 2022 | 19:01 WIB
X