CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

- Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Wayah jam enem esuk Mane' karo Bujang wis siap-siap. Niate' pan tilik maring umah rewange' nang Bojong. Sisan tilik Manene' wong jare Mane' wis lawas ora ketemu. Ora kur kangen uwonge' uga kangen suasana desa. Seki akeh robah apa beleh ? Latar ngarep umah esih ana wit Sawo apa wis ditegor ?," Mane' mbatin.

Dilawongi bar Subuhan adus trus sarapan. Ora keri nģgawa olih-olih Dukuh karo Salak. Jajan buah kesenengane' Manene' Peni. Mbengi nguja maring Alun-alun dianter Bujang mborong. Ora tanggung-tanggung Mane' tuku rong kilonan. Pikire' Mane' men tangga teparo Manene' rasan kabeh.

Jare Mane' ora sebaene' medayoh maring dusun ora nggawa olih-olih. Kayong ora ilok alias pamali.Tolih kuwe melune' prentah agama arane' nyenengena sedulur najan rewang mung wis dianggep brayah dewek.Nyenengena sedulur kuwe pahalane' gede. Uga nyenengena tamu sing medayoh maring umah.

Baca Juga: Lirik Lagu BUIH JADI PERMADANI versi Sholawat - Cover Aljauhar, Munginkah Diri Ini Dapat Berjumpa Nabi

Ora krasa jam pitu punjul wis anjog Bojong. Numpake' bis tuyul. Kebeneran Mane' lan Bujang pas numpak sing numpak wis akeh dadi bis langsung jalan. Ora keke'en mandeg kejaba sing arep mudun. Dilalah sing pada mudun jarake' adoh-adoh ora kosih rong jam bis wis mlebu terminal Bojong.

Mane' kegawa turu nalika bis nembe jalan. Ngertine' sekliyepan tok wis tekan Bojong. Sawètara Bujang dolanan hape kayong krasa adoh. Bokonge' nganti bengel njagong terus ora bisa tangi. Pan tangi pimen wong endase' Mane' nangkring nang pangkon. Melune' dobel bengel. Njagong ora bisa ngroget ketambahan ketindihan endase' Mane'.

Seka Terminal wong loro numpak becak maring umah Manene' Peni. Seliyane' wit Sawo wis laka umah katon sepi. Tanda-tandane' kayong laka wong. Sepi nyenyet kaya pejaratan. Tapine pagere' ora digembok. Bujang mbuka lawang pager karo uluk salam.

"Assalamu'alaikum.....permisi....". Bujang durung tekan lawang umah ana suara njawab seka mburi.
" Wa'alaikum salam ..." jebul Manene'. Deweke nembe bae' blanja gon pasar. Rada mlaku cepet-cepet karo ngggawa tas blanja karep nemoni tamune'.
" Eh ! yu Sri karo den Bujang...ayo mlebu-mlebu ". Manene' nawani Mane' karo Bujang mlebu umah. Sedurunge' maring mburi Manene' mujar,
" Nginung apa kiye yu...aden ?"
" tapi ngapurane' Penine' laka yu.."

Baca Juga: Antusias, Siswa KBIT Talang Tegal Ikuti Orienteering di Terowongan Jalan Tol

"Dheg!",ati Mane' krasa ora enak sing dikarepi malah laka uwonge'.
" Maring ndi yah ?" Mane' mbatin. Tapine' akhire' Mane' nyuara,
" Aja repot-repot yu seanane' bae ". Pan takon Peni kesusu Manene' maring mburi.
" Menko wis adong njagong junun takone' bisa luwih ceta",pikir Mane'.

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB
X