CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

- Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Mesir olih sebutan negeri Piramida uga moncer kasebut Negeri Fir'aun,Prabu Jahat sing nganggep deweke' Pengeran. Seorane' kanggo bangsa Israel,bangsa sing uripe' diedek-edek kayadene' kesed. Ketambahan olih impen yen ana bayi lanang bakale' wani nglawan deweke'.

Bayi lanang kuwe lair seka bangsa Israel,bangsa sing dijajah. Mulane' saben bayi lanang lair kon dipateni.Tapine' ana sawiji bayi bisa slamet jalaran diopeni bojone' dewek. Sebab kang Prabu sayang nemen maring bojone' apa jejaluke' mesti dituruti.

Jare' sing adol crita bayi lanang kuwe' arane' Musa,nabi Musa. Mulane' Mesir uga moncer kasebut negeri para nabi. Seliyane' nabi Musa ana nabi Khidir,nabi Ya'kub lan nabi Yusuf. Malah nabi Yusuf kosih dadi pejabat ngurusi soal mangan.

Baca Juga: Drama Kolosal Begal Jamaludin Sukses Digelar di Trasa Slawi, Libatkan 64 Penari dan 6 Dalang

Ari jaman seki nang dewek ndean pada kasebute' Bulog,Badan Urusan Logistik.

Meh rong pendak Peni wis tinggal nang Kairo. Ibukota Mesir jare asale' seka tembung qohirah seringe' diwaca kairo.Tembung qohiroh maksude' juwara atawa jagoan.Selama kuwe Peni durung jelas arep kerja apa. Mung ngertine' Peni juragan sepupune' adol panganan kateringan.

Pancen akeh sing nyambet gawe.Ana tukang masak akehe' wadon-wadon. Lanang uga ana kur setitik. Akehe' supir dietung Peni ana sepuluhan. Ana sing ngurusi uga rampe nang tempat acara. Nglayani dayoh-dayoh sing teka lan karep mangan.Kabeh dilayani temenan aja kosih ana sing keri.

Pokoke' ari lagi ana pesanan kateringan sibuke' ora mupakat. Ora katon wong njongkot apa maning leha-leha. Kabeh temandang orabada majikane' melu semrikut. Arane be nglayani langganan ben marem krasa puas.Najan kanggo Peni mung nonton gel. Mulane' seki katon melu.

Saben dina kerjane' mangan-turu nonton tipi gel. Mulane' siji-loro molai kenal aran sing nembang.Akehe' wadon kayadene' Nancy Ajram,Yasmin Ali sing kasebute' Umi Kulsum jaman seki. Pancen Umi Kulsum melune' penyanyi kuna Mesir sing wis kondang-kaunang. Wong kene kelobane' gon kampunge' Peni akeh sing kenal kususe' kami tuwa.

Akibat sering nganggur jigur pikiran Peni sering klayaban maring ndi ora.Akehe' maring kota Bahari sing kebek kenangan ora gampang ilang. Lengket ngraket nang uteke'. Sapa maning ning dudu Mane' karo wong lanang loro sing nggawe' bingung lan nggawe ati Peni mobat-mobat. Keder milihe'.

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB
X