CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

- Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Balik seka Mesir Peni pengin ayem sit. Ora pan mikir sapa-sapa tuli. Ora kang Tabib uga Mane' lan den bagus Bujang. Pengin plesir maring Guci pan kungkum banyu anget. Suwe nang Mesir ndadekena kulit garing pada pecah-pecah. Awake' men adem ndisit.

Luwih penting maning pikiran ayem,atine' adem. Ana krasa nyesel uga maksa ula Leni,sepupune',age-age balik Kampung. Ya,durung kosih ngomong majikane' bab gawean Peni wis njaluk balik. Ari dipikir maning pada bae' Endas gedene'. Lagi mangkat Leni maksa-maksa tibane' njaluk balik gantian Peni maksa ula.

Mikir kaya kuwe Peni ngguyu dewek.
" Bisane' nyong karo Leni wateke' meh pada ?". Peni mbatin.Sakale' wong loro urip adoh-adohan tolih jarang ketemu maning !Apa gene' deweke' pada karo Leni sebab ana getih sesimbah apa ?" Ndean tah iya. Ajib be nembe ketemu bisa weruh kabeh ora usah nunggu suwe.

Baca Juga: Bank BTN Road Show Tabungan Bisnis ke Semarang 

Pancen sih ana benere'. Garis keturunan bisa nduwe watek pada. Tapine' ya durung mesti pada najan akehe' pada. Misal bocah pinter nembang coba dideleng nuruni seka sapa ? Bisa bae garis seka wong tuwa bisa uga seka simbah-simbahe'.
" Nyong nuruni seka sapa,bapa ?",Peni mbatin.

Senajan Manene' wis weling Peni ben maring Mane' ndisit. Deweke' ora urus wong awit mabur pikirane' maring Guci. Bayangan banyu anget jejogedan nang pasuryane'. Nang Mesir anane' kali Nil durung kober mana apa maning nyemplung. Pan metu pimen sajege' teka dog Leni nguplek pegawean.

Ana waktu seling pisan kala wayah mangan trus sholat. Ora kober ndopok apa maning crita dawan-dawan. Kayadene' bocah pingitan urip enak ora bisa metu. Bisa weruhe' kota pisan kala seka kondonge' dewek. Kebenaran olih kondonge' tingkat telu ngadep dalan.

Pas seka kondonge' bisa weruh dalan-dalan kota Kairo pan persis kaya Jakarta. Ben dina dalan ramene' ora mupakat. Ora tau sepi kejaba wayah uput-uput rada sepi.Tapine' kur sadelat bar kuwe' rame' maning. Seliyane' kantor Pamong ana alun-alun Tahrir sing wis kondang kaonang. Uga ana Sekolah duwur kasebute' Al-Azhar. Salah sijine' tanggane' Peni sekolah nang kono.

Bocahe' pinter mulane' olih bea siswa seka sekolahe'. Sakrungune' Peni sekolah kuwe wis biasa ben taun ngirim maring Al Azhar,Kairo,Mesir. Tanggane' deweke' melune' anake' wak Kaji sugihe' wong Bojong. Sering nyumbang maring pesantren sing mbiyen anake' nyantri. Nang Bojong wis moncer wak Kaji sokan nyumbang.

Baca Juga: Lirik Lagu JOKO TINGKIR Versi Sejarah, Rojo Jowo Putrane Ki Kebo Kenongo

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB
X