CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

- Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Meh rong pendak laka kabar Peni babar blas. Rewang sing diempling-empling Mane' kaya ilang dileg lemah. Loken ukara kasmaran be bisa rusak sekabehane'.

"Nyong melu-melu kena getahe'",Mane' mbatin.
" bocah bisa ngablu nemen. Awagan ah ! Laka Bledeg laka udan jebul ngilang ora genah. Kayong dudu lagune' dewek. Bocah kesambet Kalong Wewe apa yah ?" Mane' egin glendengan dewek.

Sawetara Bujang nang kondonge' suara kecreke' ora liren-liren. Nembe ngrasakena getun seporet-poret. Bisa katon bodo lido. Bodo mbangkana bodo.
Bisane' ora bisa ngandeg pimen carane' aja kosih Peni playon adoh. Ndean nang pikir deweke',

Baca Juga: Sambut Muktamar ke 48, Puluhan Ribu Warga Muhammadiyah Jalan Sehat di Trasa Slawi, Dibuka Bupati Tegal

" Bisa bae Peni nganggep enyong ora teges. Ora kaya Dara wani trenggel nalika maring gerele'. Bat-bet ngomong sing genah sonder mikir liyane' sing penting awake' dewek klakon"
" Genah katon enyong uwonge' mangmangan. Kuwe sing wong wadon beleh seneng.Kake'en mikir ndean yakh ..... kesuwen ?".

Bujang glendengan dewek. Tibane' keder apa sing kudu dilakoni. Lagi ana bocahe' ora wani nyuara sakale' seumah. Sebenere' akeh carane' ari gelem nganggo akal bulus mboran. Tapine' dasare' mangmangan seki nembe krasa nyesel. Pengrasa ora mlebu gon uteke' yen Peni bisa lunga adoh. Sapa nyana len ?

Seki nembe krasa yen deweke' ora bisa maen bodo. Apa-apa serba temandang dewek. Ora nyuci ora nyetrika dilakoni dewek. Jogan kotor gelem ora gelem kudu beberes. Setitike' lakane' Peni Bujang tambah sregep. Pan apa maning kabeh kudu diragadi dewek. Masa kolon Mane' sing beberes umah. Wong wis yuta kudune' akeh lirene'.

Peni barang bocahe' ora katon nembe ngatoni. Ora kur ngatoni sebab ukara kasmaran uga sregepe' nyambet gawe. Gegara Peni seki Bujang kegawa sregepe'. Mbuh bab pancen kepaksa apa ana kesurung rasa demene'. Bisa lorone' bisa salah sijine' bisa salah kabeh. Judule' Bujang seki tambah sregep poret.

Pan moni dudu hawane' dewek pancen bener. Tapine' kuwe ora patia penting nyatane' pancen kaya kuwe. Malah dadi apike'. Peni nggawa virus apik nyurung wong liya kegawa apik. Jajal laka Peni melu Mane' mbuh Bujang dadi apa ? Urip ora keurus nandang ora klakon. Nguplek bae gon kondonge'. Ngayal dewekan.

Baca Juga: Jadwal Film Bioskop Gajahmada Cinema Tegal, Minggu 11 September 2022 dan Harga Tiketnya

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB
X