CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

- Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Kungkum suwe nang Guci ndadekena pikiran Peni jembar. Padang seablag-seablag. Pengrasa laka beban maning. Enteng kleyang manglih rupa dadi wong kanyaran.

Ora sungkan-sungkan ari ketemu Mane' .Uga wong loro sing kober nggawe atine' mobat-mabit. Ketemu biasa kayadene' kanca lawas nembe ketemu..

Melune' kangen-kangenan arane' wis suwe temon maning. Sewulan pengrasa kayong taun-taunan.Bujang dianggepe kanca batir merceka ngalor ngidul. Ora bada kang Tabib yakuwe kur batir ngobrol kanca loroan. Soal Mane' esih tetep seduluran wis kaya wong tuwane' dewek. Ning ukura nyambet gawe Peni esih mikir-mikir. Balik maning nang Mane' apa ora ?

Baca Juga: Jelang Hadapi Nusantara United FC, Pelatih Caretaker Persekat Tegal Agus : Kami Siap Raih Poin Penuh

Nang uteke' ana kepikiran pengin mbatiri Manene'. Ya, deweke' pengin buka warung nang umah adol rujak apa panganan. Ndean ning ora Lengko apa Opor Ayam. Loro panganan wis kebukten rasane' jos seorane' gon klewarga Mane' lan kang Tabib. Paling seneng kang Tabib maring Rujake' mulane' sering njaluk tanduk.

Ari Mane' senenge' Opor Ayam luwih-luwih egin panas ngebul-ngebul. Rai Mane' sampe' keringeten adus banyu. Sedeng Bujang paling demen maring Lengkone'. Sambel kacange' ndadekena cangkeme' ngecap-ngecap saking gurihe'. Sampe' mbleber nutupi segane'. Kemutan kuwe tibane' Peni mesem dewek.
" Moga-moga warunge' menko laris manis tanjung kimpul akeh sing demen.",batine'.

Ora weruh jebul ana suara Menene',mujare' ,
"Kapan maring kota tilik Mane',Pen ?"
" Secepete' Ne. Sedina rong dina maning ndean." jawabe' Peni.
" Melas Pen, mbokan ngenteni. Kowen meh sewulan durung mana awit balik seka Mesir.
" Ma ora kepenak wong loro dolan mene' waktu kowen gon Mesir", Manene' esih ngomong bae'. Akhire' Peni njawab,
" iya Ma. Enyong mesti mana aja kuwatir.Nyong uga wis kangen wong loro. Kangen kotane' mbok !" Tembung mbok logat medok akehe' wong dusun dadi ciri wancine'.

Peni kemutan Alun-alun esih kridongan Seng sampeken tiyengen. Mbuh wis dibuka apa durung apa seki wong-wong olih mlaku-mlaku nang jero Alun-alun beleh ? Ning pancen esih kancingan pan kanggo sawangan tok ? Susu klungse wong pagere' be akeh sing mleot. Kuwe durung potong pita atawa peresmian kudu ganti sing anyar.

Baca Juga: bank bjb Manjakan Nasabah dengan Konser Westlife The Wild Dreams Tour 2022

Deweke' maca nang sosmed sih wis dibuka saben dina. Mbuh tah nang dina Ahad dibuka apa esih tutupan ? Wong biasane' dina Ahad dina bebas kebul motor moncere' kasebut car free day.
Akeh wong mlaku-mlaku ń∑uwatire' tanduran gon taman Alun-alun pada rusak. Senajan ana dalan kusus sajerone' Alun-alun sapa sing arep ngawasi ?

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB
X