CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

- Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Kue Ka'ak siji panganan asale' seka Mesir. Biasa disanding wayah bada Sawal kanggo pacetan dayoh sing medayoh. Bentuke' bunder warna coklat semadan abang. Senajan panganan seka Mesir seki wong kene akeh sing doyan. Malah akeh sing nggawe dewek kanggo sandingan adong bada.

Peni pancen digawani sepupune' seka Mesir. Ana pirang bungkus isi seprapat kiloan. Seliyane' wis dibagi tangga teparo nang umahe' esih ana patang bungkus. Niate' go olih-olih Mane' karo deweke' sisan tilik. Mung bae' wayah ketemu saking mbangkana kangen Mane' nyikep deweke' kosih olih-olihe' pada tiba glundung. Kresek gawanane' suwek.

Esih untung kue Ka'ak ora papa wong plastike' semadan kandel. Kur mrojol bareng Duku karo Salak tapine' najan melu mrojol ora papa. Papat-papate' egin wutuh ora kosih suwek. Selama melu Mane' Peni durung tau rasan sakale' nang kota Bahari jare njeprah.

Baca Juga: Tiga Atlet Yonif 407 PK Juarai Lomba Lari Harornas di Kota Pekalongan

Pikire' gampang menko ari butuh maning kari tuku bae nang kene'. Ora usah adoh-adoh maring Mesir. Sekrungune' Peni kota Bahari gudange' kue Ka'ak. Siji pancen akeh sing demen mulane' akeh sing nggawe'. Gon ilmu pasar ari akeh wong demen kudu ana sing nyediani. Mesti payu tur laris.

Mane' nembe krasa yen gawanane' Peni suwek gegara deweke'. Olih-olih arep nyenengena Mane' dadi buyar. Ora maido ari wong lagi klalen laka padane'.
Asal maen tubruk sing penting kangene' ketemahan. Bab olih-olih gampangl diganti golet maning. Bara-bara olihe-olihe' bungkuse' rada kusus dadi ora papa.

Baca Juga: upacara-wetonan-tradisi-masyarakat-jawa-yang-masih-eksis-hingga-sekarang

Ka'ak melune' jajanan garing atawa Bakeri enak kanggo pacetan wayah bada Sawal.Batire' bisa wedang manis panas,kopi lan susu. Peni nembe rasan sepisan pingdo ndadak ketagihan. Rasa
mengini sebab ana mambu rempah dirasakenane'. Nang gulu krasa gurih,pedes,anget.

Ora nyana Peni saya demen maring panganan kiye'. Seliyane' wis bosen maring jajanan biskuit kayedene' sing umum misal Roma,Khong Guan. Dideleng mata katon atos barang dipangan amohe' por. Mulane' sawise' kangen-kangenane' wis lubar deweke' ngomong ,
" Coba sih Ne' cicipi mesti pengin maning....ketagihan." karo mesam-mesem. Ora kesuwen Mane' langsung nyicipi jebul bener amoh-moh kanggo untu tuwane'.

Baca Juga: Siap Berlaga di Liga 3, Slawi United Luncurkan Pemain di Wisata Guci Tegal, Warna Jersey Mentereng

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB
X