CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

- Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Sapa nyana Bujang olih undangan seka Festifal Sastra teluk Rantau taun seki. Gegara deweke' kirim puisi limang judul dianggep lolos kurasi puisine' mlebu nang antologi Segara. Panitia nanggung akomodasi sing melu slama acara tapine' tekane' nang teluk Rantau ditanggung dewek.

Lumayan adoh soale' kudu numpak motor Mabur wayah mene regane' larang. Ari njaluk Mane' Bujang isin paling bisane' apen-apen pamitan. Untung bae' kanca-batir brayah gelem remojong. Kuntengan secuil-cuil mboran ora krasa dadi akeh bisa kanggo ongkos bolak-balik. Esih mending Mane' gelem nyangoni semadan akeh wong pan lunga adoh.

Mulane' Bujang rada teteg mangkat sebab sangune' cukup najan dewekan. Donge' ana niat ngejak Peni kanggo batir mlaku-mlaku. Sayange' olih undangane' sawise' Peni balik kampung. Ya,sawise dolan sedina dur pamit balik maring Bojong. Mane' uga Bujang ora bisa nyegah mbokan esih kangen mboke',pikire' Bujang.

Baca Juga: Pacu Peningkatan DPK, Bank BTN Road Show Tabungan Bisnis di Surabaya

Pan moni telpon apa wa Bujang egin keju. Monia wingi lagi ketemu wis balik maning rahat kaya biasa. Tapine' nggo ngejak-ngejak lunga adoh deweke esih pikir-pikir. Ya,ning gelem ari ora gelem alesan kesel bati isin. Jujur bae' Bujang ora wani maksa ula wong seki dudu rewange' maning.

Peni seki wis kaya sedulur brayah dewek. Tambah saduluran sing saya luged. Soal rewang wis lubar sawise' Peni kegawa sepupune' seka Mesir. Bab kuwe ndadekena deweke' pikirane' robah sekabahane'. Awal-awal Bujang kaget. Bener-benar ngageti nang cara ngomonge',lelakune' lan pikirane'.

Suwe-suwe sadar yen kuwe ukarane' Peni.Wis dadi ciri wancine' sing sapa bae' kudu ngormati. Ora bada Bujang bekas majikane'. Rewang sing sebenere' dadi gerele mung durung kober klakon. Kesusu wis maring ndi paran akhire' moksa dadi wong kanyaran. Kaya-kayane' wis klalen maring urip mbiyene'.

Akhire' dina waktune' festifal teluk Rantau teka. Bujang siap-siap ngurus segala rupa surat kanggo kepreluan menkone'. Karcis motor Mabur, karcis sepur,jadwal mangkate,surat tugas lan liyane'. Ora kober mikir liya kejaba pengin teteg tinuju maring acara festifal teluk Rantau.Aja kosih ana sing keri.

Baca Juga: Hadapi FC Bekasi City di Liga 2 2022, Gol Penalti Dzumafo Kandaskan Persekat Raih Poin Penuh di Kandang

Arane' wakile' kota wis pantese njaluk surat tugas maring Kanjenge'. Syukur-syukur olih tambahan sangu lumayan kanggo nambah bekal. Wong arane' lunga adoh sangu cukup gen apik bae'. Sapa weruh pada mundak kabeh. Wong sekrungune' Bujang barang-barang mundak gegara Bensin mundak. Saben-saben Bensin mundak kabeh mesti ilon-ilon mundak. Pengrasa kayong balapan.

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir

Minggu, 4 September 2022 | 15:47 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Negeri Fir'aun

Minggu, 28 Agustus 2022 | 16:39 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik Manene

Minggu, 14 Agustus 2022 | 16:00 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Mane' Kelangan

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 15:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemahan

Sabtu, 23 Juli 2022 | 15:11 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Keder Dewek

Minggu, 17 Juli 2022 | 15:14 WIB
X